Apartment Renovation in Paris

One of my favorite projects was the transformation of a small, cramped apartment in the eleventh arrondissement of Paris. The original structure was well-preserved, including herringbone flooring, and a customized closet maximized bedroom storage space. The bathroom was remodeled so that it took up minimal space while adding storage space for everything. The living area was completely remodeled, including an open kitchen and dining room.
Apartment renovation Paris|

Apartment Renovation in Paris

One of my favorite projects was the transformation of a small, cramped apartment in the eleventh arrondissement of Paris. The original structure was well-preserved, including herringbone flooring, and a customized closet maximized bedroom storage space. The bathroom was remodeled so that it took up minimal space while adding storage space for everything. The living area was completely remodeled, including an open kitchen and dining room.
} JCPCDR Architecture revamped a small apartment in the Marais district of Paris, converting it into a light and spacious living space. The architect was able to reclaim the apartment’s strengths and propose a functional living space. The existing floor surface was comparatively small compared to the volume, so the focus of the renovation was to increase natural light, open up spaces, and make the most of the space.

JCPCDR architecture, a Paris-based architecture firm, transformed an aging apartment into a modern and light living space. The team focused on reclaiming the apartment’s assets while proposing a functional living space. Because the apartment’s volume and floor surface were low, the architects opted to create a more functional layout. Besides making the interior and exterior spaces more functional, the architects were able to keep the architectural context intact.

The interior of this apartment entreprise rénovation express is an extension of the living space. The front bedroom has a large window facing the rue Beautreillis and the kitchen faces the east. The kitchen is fully equipped and opens to the dining room and the living room. Two bedrooms have en suite bathrooms. The third bedroom is equipped with a private bathroom. A laundry room is situated on the opposite end of the apartment, making it easy for the residents to access the washing machine and other necessary items.

The apartment renovation was completed in just three weeks. It is a 123.5-square-meter unit. Its kitchen was redesigned as a sleeping nook, and the living room was outfitted with new kitchen appliances. The renovated apartment has been flooded with natural light. While the layout of the interior has remained unchanged, the designer added a mezzanine level to the western part of the home. A guest bedroom was also added, and the interior was redesigned to include a spacious lounge area and more natural sunlight.

JCPCDR architecture transformed the apartment into a light and airy space. The architect took the space’s limited volume and floor area and used them to create an open-plan design that maximizes the use of the space. The project included a mezzanine on the western end of the apartment, which serves as a guest bedroom. In addition to changing the layout, the team installed new kitchen appliances and made the living room a more functional hangout area.

The interior of this apartment was completely transformed. The kitchen was made into a sleeping nook, and the living room was remodeled with new kitchen appliances. The designer also added a mezzanine on the western end of the space, a guest bedroom and a new kitchen. Throughout the entire project, the client was able to enjoy the new, beautiful space. A few new windows, including a large window in the dining room, and updated flooring and carpeting added character to the space.

The interior design team at JCPCDR architecture created a light and airy living space in a small apartment in the heart of Paris. The apartment’s small footprint had been a problem for decades, so the designers focused on reclaiming the space’s assets and proposing a functional living area. The kitchen was enlarged, while the living room was given a new bathroom and kitchen appliances. The rest of the apartment was transformed into a dual-purpose hangout space.

The design team at JCPCDR Architecture remodeled the 807 square-foot apartment in the fourth arrondissement. JCPCDR opened up the layout of the apartment by adding a wide corridor between the living room and the bedrooms. In addition, the kitchen’s former cooking space was converted into a sleep nook with a queen-sized bed. The kitchen’s appliances were also replaced in the living room. The living room became a dual-purpose hangout space, and it received plenty of natural light.